
Paarse spruitenstamppot recept
Groenten in andere kleuren dan ik gewend ben, ik hou ervan. Dus na de witte, gele en paarse wortelen, nu een recept met paarse spruitjes. Paarse spruitjes zijn minder bitter en wat zoeter dan hun groene broers. Perfect dus!
Door de rookworst en de tomaat in dit recept, wordt de stamppot nog eens wat zoeter, dus geen bittere spruitjes meer! Dat verlost een boel mensen waarschijnlijk van de trauma’s uit hun jeugd. Ik ben ook niet per se een spruitjesliefhebber, maar deze stamppot vind ik erg lekker. En dat is goed nieuws, want spruitjes bevatten veel vitamine C, wat we wel kunnen gebruiken in de winter.
Ingrediënten (voor 4 personen)
800 g aardappelen
500 g paarse spruitjes
3 tomaten
2 vegetarische rookworsten
2 uien
2 teentjes knoflook
Doen
Kook de aardappelen gaar.
Maak de spruitjes schoon en snij de door helft.
Snipper de uien en bak ze met de knoflook even aan. Voeg de spruitjes toe en bak ze 5 minuten mee.
Snij de tomaten in stukjes en snij de rookworst in schijfjes. Voeg deze toe aan de spruitjes en bak ze mee tot de spruitjes gaar, maar nog knapperig zijn.
Giet de aardappelen af en stamp ze tot een grove puree. Meng wat (soja)melk om het wat romiger te maken.
Schep het spruitjesmengsel erdoorheen.
trefwoorden: recept, vegetarisch, koken
donderdag december 11, 2014 om 8:53 am
Ziet er heerlijk uit! Wij aten iets vergelijkbaars vorige week. Ook zo leuk, die paarse spruitjes!
donderdag december 11, 2014 om 6:08 pm
De spruitjes staan te bakken 🙂 Ben benieuwd!
vrijdag december 12, 2014 om 12:41 pm
@Nina Ik ook! Heeft het gesmaakt?
maandag december 15, 2014 om 1:18 pm
@Annelies: Jazeker! Ik vond het heel lekker 🙂 Ik denk dat ik de volgende keer de spruitjes nog wel even kort voorkook, want ze waren nu wel heel knapperig, maar verder zeker voor herhaling vatbaar!