Love and lemons kookboek

Ons voornemen om elke week een nieuw recept uit te proberen, houdt aardig stand. Al hadden we laatst zo’n lekker recept dat we dat 3 keer achter elkaar maakten. Een nieuw kookboek is dus wel op zijn plek, zeker nu het in onze nieuwe keuken zo’n plezier is om te koken.

Love and Lemons is ons nieuwste kookboek. Het is een boek vol groenterecepten, zowel vegetarisch als vegan. Heel praktisch opgezet: op basis van de groenten die je in huis hebt, bepaal je wat je gaat koken. Komt de naam Love and Lemons je bekend voor? Het boek is inderdaad van blogger Jeanine Donofrio van het gelijknamige blog.

loveandlemons_allihoppa

Het boek is dus zoals gezegd ingedeeld op groenten. Jeanine moedigt je aan om o veel mogelijk lokale seizoensproducten te gebruiken. Nou zullen die in Texas, waar Jeanine woont, anders zijn dan in Nederland, maar dat maakt niet uit, want de gebruikte groenten in het boek zijn in Nederland goed verkrijgbaar. De recepten in het boek zijn sowieso vegetarisch, soms vegan en anders vaak makkelijk vegan te maken door kaas of honing weg te laten of te vervangen. Ook staat erbij als een recept glutenvrij is.

loveandlemons_allihoppa_6

In dit kookboek vind je op alfabetische volgorde meer dan honderd toegankelijke en zonnige recepten. Van appels en asperges tot pompoen en paprika: voor elke groentesoort is er een recept.

loveandlemons_allihoppa_5

Toen ik het boek doorbladerde werd ik vooral heel blij van de saladerecepten. Dat zal er wel mee te maken hebben dat de lente nu toch echt is losgebarsten. Maar er staan ook lekkere soepen, pizza’s, taco’s etc in Love and Lemons. Ook staan er verrassende smaakcombinaties in. Zoals broccoli met kappertjes.

loveandlemons_allihoppa_4

Bovenal is het boek erg praktisch. Achterin vind je een aantal simpele recepten voor hummus, pesto, guacemole en smoothies met daarbij een heel aantal tips voor variatie. Ik kan niet wachten om uit dit boek te gaan koken!

Het boek is hier te koop. 

Love and Lemons
Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
€ 30,-

loveandlemons_allihoppa_3

loveandlemons_allihoppa_2

In dit artikel staan affiliate links. Ik krijg dan een klein percentage als je het artikel koopt via die link. En dit artikel bevat een product dat ik heb gekregen.trefwoorden: , , , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

3 Reacties op “Love and lemons kookboek”

  1. Eva says:

    Dit ziet er inderdaad uit als een fijn kookboek! Ik vind de naam ook zo leuk, moet eerlijk bekennen dat ik haar blog nog helemaal niet kende maar ben fan!

  2. Annelies Vermeulen says:

    @Eva: Same here!

  3. Bulgursalade met kikkererwten en broccoli | Allihoppa says:

    […] mijn werk werd iedereen gevraagd iets te eten of drinken mee te nemen. Ik dacht meteen aan het boek Love and Lemons, dat ik een tijdje geleden kreeg en waaruit ik nog steeds niets had gekookt. Daar moest snel […]