Kunst op je bord boekrecensie

Het ontbijt is een van mijn favoriete maaltijden van de dag (de andere zijn de lunch en het diner haha). En ik ben altijd op zoek naar inspiratie voor mijn maaltijden.

Sinds een hele tijd volg ik dan ook Ida Skivenes op Instagram. En ik ben fan! Ida deelt iedere ochtend een foto van haar ontbijt met meer dan 150.000 volgers op Instagram (onder de naam IdaFrosk). En niet zomaar een ontbijt, nee altijd in de mooiste vormen. Schilderijtjes zijn het.

allihoppa_kunstopjebord

Ik was dan ook verheugd toen Ida een boek ging schrijven over haar food art. En dat boek is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar.

Wonderlijk om te lezen vind ik dat Ida Skivenes een voltijdse baan heeft in de statistiek. ’s Ochtends voordat ze naar haar werk vertrekt, maakt ze haar mooie ontbijtjes. En ze eet haar creaties én de restjes altijd op, want anders vindt ze het zonde. ‘Food art betekent niet dat je onnodig voedsel moet verspillen.’

Ida roept in haar boek op om vooral lekker met je eten te spelen, ook al is je als kind geleerd dit niet te doen.

allihoppa_kunstopjebord_3

Het is fijn dat de recepten er niet alleen mooi uitzien, maar dat de recepten ook lekker en voedzaam zijn. Bijvoorbeeld havermoutpap, granola en fruit, maar ook boterhammen en pannenkoeken.

Ida gebruikt voor sommige van haar recepten bruine kaas, die in Scandinavië gegeten wordt. Ik heb die ook in Zweden geproefd en vond het echt niet lekker (understatement). Die kaas sla ik dus even over, maar hij is in Nederland volgens mij ook niet te verkrijgen 🙂

Kunst op je bord is een heel mooi inspiratieboek. Op lekkere slome zondagochtenden uitpakken met een mooi ontbijtje lijkt me heerlijk.

allihoppa_kunstopjebord_2

 

Ida Skivenes – Kunst op je Bord
Uitgeverij Clavis
ISBN: 9789044821628
€24,95trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

3 Reacties op “Kunst op je bord boekrecensie”

 1. Suus says:

  Wauw wat leuk zeg! Ik ga gauw even kijken op ig. En ontbijt ( lunch en diner) dat herken ik 😉

  Liefs Suus

 2. Karlijn says:

  Ik word zo vrolijk van haar foto’s! Het lijkt me een super boek.

 3. Daisy says:

  ah ik word echt heel vrolijk van deze foto’s! Ik kende haar helemaal niet. Maar zal toch haar instagram eens opzoeken.