gembercitroenthee_allihoppa_2

Gembercitroenthee

Hier in huize Hoppa heeft de griep toegeslagen. Dat dat geen fijn begin van het nieuwe jaar is, hoef ik niemand uit te leggen. En met dat vieze, natte weer (hier in Utrecht in elk geval), kan ik me zo voorstellen dat meer mensen zich niet helemaal jofel voelen. Uitzieken is natuurlijk het enige dat echt helpt, maar we kunnen het leed wel wat verzachten.

Met gembercitroenthee bijvoorbeeld. Dit drankje kom ik steeds vaker tegen op de kaarten van koffietentjes en lunchzaken en het is een van mijn favoriete drankjes geworden. Ook heel fijn dus als je je niet grieperig of ziek voelt. Deze thee is voor iedereen, hoera!

gembercitroenthee_allihoppa_3

Ingredi├źnten

1 liter water
1 citroen
1 cm gember
evt. honing of agavesiroop

Doen

Breng 1 liter water aan de kook. Zet dan het vuur uit.|
Snij de gember fijn en doe deze in het hete water. Laat 10 minuten trekken.
Doe het sap van een halve citroen erdoor.
Snij de andere helft van de citroen in plakjes en doe deze nog in de theeglazen als je de thee inschenkt.
Eventueel kun je nog wat honing of agavesiroop in de thee doen. Dat maakt het wat zoeter.

Oh en in Antwerpen dronk ik deze thee met tijm erin. Wat echt wel lekker was, maar al die losse fliebeltjes zijn niet zo lekker bij het drinken. Maar goed, je zou er wat kamille, munt of tijm in kunnen doen en dat later er weer uit zeven.

Zo, en dan hoop ik dat iedereen zich gauw weer wat beter voelt.

gembercitroenthee_allihoppa



trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties



 

 

2 Reacties op “Gembercitroenthee”

  1. De week rond {allihoppa} 2016-1/2 | Allihoppa says:

    […] je foto’s maakt van gembercitroenthee. En de rest van de tafel gewoon nog net zo rommelig is als altijd. De helft van de keuken staat nu […]

  2. Recept: snelle chai cake | Allihoppa says:

    […] Ik kan trouwens wel wat suggesties voor nieuwe series gebruiken. Dus laat vooral jouw favoriete series even weten in de reacties. Dan heb ik weer een reden om deze cake te bakken en op de bank te gaan zitten. Oh bij deze cake past ook heel goed mijn gembercitroenthee! […]