rabarbercrumble_allihoppa_2

Aardbei-rabarbercrumble

Rabarber is nu volop verkrijgbaar. Echt een groente van het seizoen. Groente ja, want hoewel rabarber vrij zoet is, is het geen fruit maar groente. Toen ik op Twitter vroeg wat ik van de rabarber zou maken, kreeg ik veel suggesties. Jam, taart, brood, een smoothie. Het leek me allemaal lekker! 

Maar ik kwam uit bij deze aardbei-rabarbercrumble die ik heb aangepast naar mijn eigen smaak. Van mij hoeft het namelijk niet zo ontzettend zoet te zijn. Wil jij wel heel zoete crumble, voeg dan extra suiker toe.

Ingrediënten

3 stengels rabarber

250 g aardbeien

7 eetlepels suiker

200 g zelfrijzend bakmeel

175 g roomboter

snufje zout

quichevorm

Doen

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Vet de quichevorm in met de boter.

Snij de rabarber in stukjes. Maak de aardbeien schoon en snij de doormidden. Verdeel dit mengsel over de ovenschaal en strooi er 2 eetlepels suiker over.

Snij nu de boter in blokjes en meng dit met het meel. Voeg de rest van de suiker, en het zout, toe. Kneed dit totdat zich kruimels vormen. Deze kruimels verdeel je over de rabarber en aardbei.

Bak in 30-45 goudbruin.

Nu is het oppassen geblazen voor eventuele huisgenoten die de hele schaal leeglepelen 🙂

rabarbercrumble_allihoppa

 

 trefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Aardbei-rabarbercrumble”

  1. Rabarber-sinaasappel-smoothie recept | Allihoppa says:

    […] ik laatst rabarber had gekocht, vroeg ik op Twitter naar ideeën voor recepten. Eén idee was een rabarber-aardbei-crumble, lekker natuurlijk maar niet erg gezond. Dus maakte ik ook nog een gezond rabarberrecept: de […]