Vogelvoerhuis diy

 Brr, fris wordt het al buiten he? Dat vinden de vogels ook . Daarom maak je ze in deze tijd erg blij met wat extra voer. Ze bouwen nu hun reserve op om de winter door te komen, dus ze kunnen wel wat extra’s gebruiken. Nu kun je natuurlijk gewoon een paar vetbollen ophangen, maar het kan leuker en chiquer: een pindakaashuis. Zo kunnen de mezen en mussen vanaf hun stokje lekker smikkelen van de pindakaas.
Deze diy is bijzonder, want hij is gemaakt door mijn vader! Mijn vader stuurde een foto door van zijn zelfgemaakte pindakaashuis, ik was enthousiast, en hij maakte zomaar nog een pindakaashuis voor mij en een werkbeschrijving voor jullie. Dit pindakaashuis is vrij eenvoudig te maken en je maakt de vogels er heel blij mee. Ik hoorde ze meteen fluiten nadat ik het huis aan de muur hing. Maar dat kan ook toeval zijn 🙂
Belangrijk is om speciale vogelpindakaas te gebruiken, omdat normale pindakaas te zout is voor vogels.

Je hebt nodig

Stuk balkhout van minimaal 60 cm lang, 12 cm breed en 6 cm dik. (dunner kan eventueel ook)

Rondhouten stokje, diameter 12 mm, lengte 20 cm
Leeg conservenblik (groot genoeg om het potje pindakaas in te doen)
Potje vogelpindakaas (geen gewone, want dat is te zout voor vogels)

Gereedschap

Zaag
Boor 12 mm
Houtlijm
SAMSUNG

Zaag het balkje middendoor zodat je twee stukken hebt van 20 a 25 cm. Ik heb er schuine kanten aan gemaakt, maar dat hoeft niet.

SAMSUNG

Bevestig de delen met lijm haaks op elkaar, iets inkepen kan.

 SAMSUNG

Plaats het stokje zo dat het 2 tot 3 cm onder het conservenblikje uit steekt. Boor het gat voor het stokje 2 cm diep en lijm het stokje vast. Het steekt dan 5 cm voor het blikje uit.

 SAMSUNG

Bevestig daarna het conservenblikje met een schroef op het balkje. Het ziet er wat netter uit als je de balkjes schildert.

 SAMSUNG
En zo hangt het pindakaashuis bij mij aan de muur. Het is leuk om ‘m zo te hangen dat je de vogels kunt zien zitten als je binnen bent. Eet smakelijk vogels!
vogelvoer_allihoppa


trefwoorden: , , ,
 
 
 
 

Reacties