Tuinplannen maar dan relaxt

Vorig jaar was ik nogal druk met de tuin. Ik maakte allerlei plannen en was druk om de tuin bij te houden. Die plannen werden niks, want we waren veel te druk met andere dingen. Dus pak ik het dit jaar rustiger aan.

Ik heb nu een aantal dingen die ik gewoon echt gedaan wil hebben. En de rest is  mooi meegenomen of komt wel een andere keer. Wel zo relaxt! Dat komt omdat we hebben besloten om de hele tuin op de schop te gooien. Niet dit jaar dus, maar volgend jaar, of het jaar daarop. Vorig jaar wilde ik nog de tuin zo veel mogelijk hetzelfde laten en vooral gras in plaats van tegels. Maar de tuin is helemaal niet zoals ik het zou doen. Hij is vierkant, met een soort zitkuil, een vijver, jaren 70-bomen (ja echt, ze stralen echt dat tijdperk uit) en veel tegels. En ik wil een tuin met rondere vormen, mooie bloemen, gras, zeker geen vijver en nouja, gewoon mooie planten. Daarom laten we een keer (wanneer, geen idee) een graafmachine komen die de hele tuin gaat omspitten. En dan kunnen we met een schone lei beginnen. De planten die we mooi vinden, houden we. De rest gaat weg.

Maar dat houdt dus in dat we dit jaar niet zo veel gaan doen, zoals ik al zei. Wel heb ik heel wat zaadjes wilde bloemen voor bijen en vlinders gezaaid. Wordt het hopelijk wel een vrolijke boel.

tuinplannen_allihoppa

Middenin dat ‘bloemenperkje’ heb ik nu een droogmolen staan. Op de een of andere manier vind ik het er heel gezellig uitzien. Het zal mijn innerlijke huisvrouw wel zijn. Ik ben dan ook degene in ons huishouden die de was doet. Wij hebben geen droger, dus droog ik de was in de winter binnen aan een droogrek. Vorige zomer sleepte ik, als het mooi weer was, dat droogrek steeds naar buiten. Nogal een gedoe. Dus ik ben superblij met deze droogmolen. Het grondanker kreeg ik vrij makkelijk de grond in, en dan is ie meteen klaar voor gebruik. Mijn was was op deze lentedag in een middag droog. Dat lukt me binnen niet. Bovendien ruikt de was nu lekker fris. En weet je wat tof is? Brabantia plant een boom voor elke droogmolen die wordt verkocht.

De projecten van deze lente/zomer:

tuinplannen_allihoppa_4

De poort

Bij ons kun je nu zo achter het huis lopen. Wat mensen soms ook doen. Niet relaxt. Bovendien kan Olivier bijna lopen en die mag echt de weg niet op. Dus hier komt een schutting met poort. Geeft ongetwijfeld een veilig gevoel.

tuinplannen_allihoppa_6

De vijver

Ach arme nepreiger, ja jij moet weg. Ach, of misschien mag je wel blijven. Maar die vijver moet weg. Het is een kraamkamer voor  muggen en gevaarlijk voor Olivier. Weg met dat ding.

tuinplannen_allihoppa_5

Troepjes weg en gezellig maken

Lijkt me duidelijk toch? Er staat nog heel wat klusmateriaal en oude troep buiten. Weg ermee!

tuinplannen_allihoppa_3

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Brabantia.trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

3 Reacties op “Tuinplannen maar dan relaxt”

 1. Denise says:

  Wel heerlijk he, zo’n tuin! Ik vind het er super gezellig uitzien. Zo’n droogrek lijkt me ook handig inderdaad. Ik ben ook nog altijd aan het slepen met het wasrek. Wij hebben ook veel plannen met de tuin, niets leuker dan plannen maken!:)

 2. Eva says:

  Ik vind droogmolens ook altijd zó gezellig staan, doet me denken aan de zomerse dagen vroeger terwijl we in de tuin speelden en onder de was door renden. En was die buiten is gedroogd, ruikt altijd nóg lekkerder 🙂

 3. Annelies Vermeulen says:

  @Denise: Plannen maken is te gek 🙂
  @Eva: Ja wij hadden vroeger ook waslijnen in de tuin. Vind ik ook gezellig.