Tuinplannen #2

Ik heb het even teruggezocht en eind april plaatste ik een blog met de plannen voor onze tuin. Inmiddels is het half juli en hebben we al best veel gedaan en ziet het er alweer heel anders uit hier. Daarom even een update met onze plannen (en de uitvoering daarvan) voor de tuin.

tuin_allihoppa_16

 

tuin_allihoppa_8

tuin_allihoppa_18

De jongens doen met stoepkrijt al goed hun best, maar ik zou zelf ook best deze buitenmuur willen verven. De bakstenen van de schuur vind ik maar saai, grijs of zwart lijkt me veel mooier. Maar daarover moeten we nog even goed nadenken, want misschien gaan we deze schuur wel slopen en zetten we er een nieuwe schuur neer. Maar dat is een meerjarenproject ­čÖé

Ik wilde graag een kraan buiten. En mijn vader heeft die dus even in een middagje gemaakt. We hadden wel een kraan in de schuur, maar om die te gebruiken moest je achter de vriezer duiken en dan de tuinslang eraan maken. Nu kan ik buiten meteen mijn gieter vullen. Stukken handiger. Waar ik helemaal niet aan gedacht had, is dat de jongens nu natuurlijk ook heel makkelijk water kunnen pakken. Er is al heel wat gewaterballet hier in de tuin, maar ach. Zolang dat water ook voornamelijk bij de planten terechtkomt, vind ik het ook wel weer prima.

tuin_allihoppa_10

tuin_allihoppa_11

Beter dan drinkwater te gebruiken voor je tuin, is het om regenwater te gebruiken. Daarom staat er nu een regenton met maar liefst 280 liter inhoud in de tuin. Hij moet nog even op de goot aangesloten worden, maar dan kunnen we al het water opslaan. Oja, en het moet gaan regenen, dat ook.

Op deze foto kun je trouwens ook zien dat we het konijnenhok hebben verplaatst en op de plek van het konijnenhok grind hebben gestort. En we hebben het lelijke riet van de schutting gehaald. Nu moeten er alleen nog planken tegenaan en dan ziet het er weer netjes uit. We hebben hier ook een roos, sint-janskruid en een hortensia gepland, voor wat kleur en bloemen. Vorig jaar hebben we gelukkig al het hele huis laten schilderen, dus daar hebben we dit jaar geen werk meer aan.

tuin_allihoppa_2

tuin_allihoppa_13

Deze muur heb ik nu helemaal zwart geschilderd. We hebben ook  rekken op gehangen waar de frambozen en bramen tegenaan kunnen groeien. En ik kreeg een mega-insectenhotel op mijn verjaardag en dat heb ik er ook opgehangen. De eerste beestjes hebben hun intrek al genomen.

tuin_allihoppa_5

tuin_allihoppa_12

tuin_allihoppa_6

Ik kocht een superleuk tuinbankje zodat ik ook bij de moestuin lekker kan zitten. Maar ondertussen groeit er bar weinig in de moestuin, omdat het zo droog is. Er staat wat snijbiet in, oostindische kers en goudsbloemen, de rest heeft het opgegeven. Oh en de zonnebloemen hebben er nog zin in.

tuin_allihoppa_7

Dan de pergola waar ik het vorige keer over had. Van mijn oma kreeg ik het materiaal en mijn vader heeft ‘m gemaakt. En het doet meteen zo veel voor de tuin. Het breekt ‘m echt een beetje op. Natuurlijk moeten er nog mooie planten langs gaan groeien. Ik probeer de blauwe regen er naartoe te leiden en de clematis. En misschien wil ik nog wel een passiebloem of een druif in het midden er tegenaan laten groeien.

tuin_allihoppa_17

tuin_allihoppa_15

tuin_allihoppa_20Verder hebben we lekker veel bloemen in de tuin voor de bijen en de vlinders. Vooral op de vlinderstruik zijn ze helemaal dol!

tuin_allihoppa_14

Hier moet nog een hekje komen dat onze tuin scheidt van het veld naast onze tuin. Dan kunnen de jongens niet zomaar weglopen. En het staat ook wel gezellig zo’n schapenhekje, vind ik.

En dan wil ik onder de kastanjeboom een schommelbankje aan touwen maken. Net zoals ze op Best Kept Secret zo veel hebben. Dat lijkt me echt fantastisch. Beetje chillen onder de boom. Als dit is gelukt, laat ik het natuurlijk weer zien.

Check hoe de tuin er eerst uitzag.

Deze blog is een samenwerking met homedeal.nl.trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties