Tuin in herfstsferen

Tja, als het toch zulk lekker weer is, dan kunnen we net zo goed de tuin nog een beetje opknappen toch? Daarom hebben we dit weekend de laatste puntjes op de i gezet bij de schutting. Oftewel de laatste verf op het hout, de laatste plantjes in de potten en de laatste planken aan de schutting.

planten-allihoppa

Toen ik terugging zoeken op foto’s zag ik dat we in juni zijn begonnen met dit project. We zijn er natuurlijk geen vier maanden continu mee bezig geweest, tussen de bedrijven door iets gedaan. Eerst al het lelijke riet weggehaald, toen nieuwe palen gezet en daar hout tegenaan gemaakt, tegels weggehaald en grind gestort en daarna de afwerking met planten. Voor de liefhebbers zet ik de before-foto’s onderaan deze blog. Ik word zelf altijd heel blij van deze foto’s, omdat je dan zo goed ziet wat er allemaal veranderd is. Want het lijkt allemaal snel zo gewoon.

planten-herfst-allihoppa

We hebben de schutting zo low-budget mogelijk gehouden als kon. We hebben geen kant-en-klare schutting gekocht, maar rabatdelen die we zelf zwart hebben geverfd met dezelfde verf als het huis. Zo wordt het meer één geheel, al is de schutting nu nog wat glanzender dan het huis, maar dat wordt nog wel wat matter.

De planken zijn stukken hout die overbleven van andere projecten en die heb ik geverfd met beits die ik nog had van de pergola. De potten kon ik kopen voor de helft van de prijs. Het zijn wel binnen potten, dus Lucas heeft er wat gaten onderin gezaagd zodat ze goed kunnen afwateren. En veel planten kocht ik ook voor de helft van de prijs. Zo fijn!

Nu alleen nog de regenton installeren en klaar is het hoekje.

herfst-planten-allihoppa

plank-buiten-allihoppa

autumn-allihoppa

fall-allihoppa

herfst_allihoppa

bijenhotel_allihoppa

fall-allihoppa

tuin_allihoppa

En voor de liefhebber dus nog de before- en work in progress-foto’s:

 trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties