Project tuin of hoe je toch iets gedaan krijgt

Ik  heb het nogal vaak: het gevoel dat het allemaal niet opschiet. Dat we niks voor elkaar krijgen. Dat er niks verandert. En dat klopt ook wel een beetje, want met twee kleine kinderen ben ik gebonden aan de twee uren tussen 20.00 en 22.00 waarin ik iets voor mezelf kan doen. Als er niet één blijft huilen. Of de was nog gedaan moet worden. Of er nog iets voor werk moet gebeuren. Nouja, er blijft gewoon weinig tijd over.

dav

Maar dat er niks gebeurt, dat klopt niet. Op deze blog vind ik daar regelmatig de bewijzen van. Kijk maar naar de kaalslagblog. In mei besloten we vrij impulsief om alle heggen en lelijke struikjes uit de tuin te trekken. En we waren niet eens van plan om iets met de tuin te doen dit jaar. ‘De tuin, daar gaan we in 2018 aan beginnen’, zei ik steeds. Omdat Jens net was geboren. En met twee kleine kinderen krijg je toch niks gedaan, dacht ik.

dav

Maar de tuin bleek nou net zo’n project waar je wel mee aan de slag kan. Lekker in je luie stoel liggen, dat zit er niet in. Maar samen met Olivier de heggen in een container laden, dat lukte dan weer wel. En plantjes planten vindt hij ook reuze interessant. We maakten samen ook de moestuin! Zo kwam het dat ik een maand geleden dan toch maar graszaad ging kopen. En 300 kilo tuinaarde. Met hulp van mijn familie ruimden we het achterste deel van de tuin op (de vorige bewoners hadden zo. veel. stenen. in de tuin gelegd. Zo veel!). Er moest ook nog even de kluit van een conifeer uit (ik heb nog nooit mensen zo fanatiek met een bijl bezig gezien. Dank familie!) En toen konden wij ons gras zaaien. Dat was een hallelujah-moment.

hdr

En nu heb ik net voor het eerst het gras gemaaid. Haha, dit klinkt een beetje treurig als ik het zo lees. Maar ik vind het zo leuk! Volgend jaar kunnen de jongens lekker op het gras spelen. Zetten we een speelhuisje onder de boom. En dan kan ik misschien (fingers crossed!) eindelijk wel eens in die luie stoel zitten. En ervan genieten. Ondanks dat er dan dus even niks gebeurt.

Oja, dit zijn dus ongecensureerde, onopgeruimde foto’s. Gewoon the real deal 🙂dav

 trefwoorden:
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Project tuin of hoe je toch iets gedaan krijgt”

  1. Yvonne says:

    Tof, Hop! Leuk stukje ook, helemaal the real deal.