Project tuin a.k.a. de kaalslag

Dat je je op zondagmiddag afvraagt wat je de rest van de dag gaat doen en dan beslist om alle heggen en boompjes uit je tuin te trekken. Zo ging het bij ons afgelopen weekend.

Eigenlijk was het helemaal niet de bedoeling om iets met de tuin te doen dit jaar. Volgend jaar zouden we de hele boel op de kop zetten en er nu eens een echt mooie tuin van maken. Maar dan wordt het mooier weer en ben je veel buiten. En dan begin je toch aan het onkruid te trekken, en een moestuin te maken, en dus uiteindelijk ook de heggen eruit te trekken. Die conifeerheggen zagen er ook echt niet meer uit en namen zo veel plek in beslag. Lucas verkoopt de motor van de auto om er een elektrische auto van te maken, dus nu hadden we nog de mogelijkheid om de coniferen er met de auto uit te trekken. En dat deden we dus vrij impulsief. En dan ook maar die prikkelige meidoorn eruit, en de dooie es (die niet dood bleek te zijn), en die andere conifeer en het ronde struikje. Tja, als je dan toch bezig bent. Uiteindelijk lukte het niet om alles met de auto eruit te trekken en moesten we ook nog met de zaag aan de slag. En straks dus nog de wortels uitgraven. Daar heb ik echt heel veel zin in. Onee.

tuin_allihoppa_5

Waarom deel ik deze lelijke foto’s met jullie? Omdat het vanaf nu alleen maar beter kan worden. Omdat dit het begin is van een mooie tuin. Ik deelde al eens mijn ideeën voor de tuin. Die zijn wel min of meer hetzelfde gebleven, al zullen we er nu ook wat kinderspul aan toevoegen. Achterin de tuin willen we een gazon maken waar Olivier en Jens kunnen spelen, met een schommel onder de kastanjeboom en een speelhuisje aan de andere kant. Verder wil ik wat mooie vaste planten in de tuin zetten en een appelboompje. En we moeten nu natuurlijk een nieuw hek of iets dergelijks plaatsen, want onze tuin is nu gewoon open.

Maar eerst al die coniferen maar eens in de container krijgen. En al het hout dat we destijds uit het huis hebben gehaald ligt nog op een grote stapel achterin de tuin en moet ook nog allemaal weg voordat we ons grasveldje kunnen aanleggen. We hebben ons weer eens een project op de hals gehaald.

Tips voor mooie, maar makkelijke planten voor in de tuin zijn welkom trouwens!

tuin_allihoppa_6

En even een foto van Flipper, omdat het zo’n badass is.

tuin_allihoppa_8trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

1 Reactie op “Project tuin a.k.a. de kaalslag”

  1. Project tuin of hoe je toch iets gedaan krijgt | Allihoppa says:

    […] niks gebeurt, dat klopt niet. Op deze blog vind ik daar regelmatig de bewijzen van. Kijk maar naar de kaalslagblog. In mei besloten we vrij impulsief om alle heggen en lelijke struikjes uit de tuin te trekken. En […]