Mijn tuin: inspiratie en tips

Allihoppa is op vakantie. Maar niet getreurd, gastbloggers nemen hier de boel over in augustus. Mijn favoriete bloggers delen hier hun inspiratie en tutorials! Vandaag Jojanneke van Met draad en raad.

Toen we zes jaar geleden in ons prachtige huisje in Deventer kwamen wonen, was ik ontzettend blij met onze tuin. Het was zelfs een van de doorslaggevende redenen geweest  om voor dit huis te kiezen. Maar nu, een aantal seizoenen later, kom ik er steeds meer achter dat er toch best veel moet gebeuren. Na al die jaren dromen over de ideale tuin heb ik natuurlijk een klein wensenlijstje opgesteld en ik wilde jullie hier graag deelgenoot van maken.

Ik zou heel graag een omheining hebben voor al die kliko’s die je in de loop van de jaren verzameld. Wij hebben nu bijna een kwartet: eentje voor het ‘gewone’ afval, eentje voor het groen en een voor het plastic. Je kunt zo’n ombouw kopen bij 123kliko.

Of als je handig bent, kun je hem zelf maken. Karwei  heeft op zijn site een heel werkplan staan voor de handige mensen onder ons.

 123kliko_allihoppa

Onze buurvrouw heeft laatst te kennen gegeven dat ze de heg wil laten vervangen door een schutting en dit scheelt natuurlijk erg veel ruimte. Bovendien biedt het kansen om aan de slag te gaan met een verticale tuin!

verticale tuin_allihoppa

Ontzettende leuke en handige tips kun je vinden op de site van de Bakkertuin en Duurzaam thuis. Nog meer tips vind je bij Ecoweetjes.

elho_allihoppa

Iets wat ik heel graag zou hebben voor de tuin is een Elho. Een prachtig vormgegeven waterreservoir die je aansluit op een regenpijp. In het reservoir zit een gieter die automatisch wordt gevuld als het regent en als de gieter vol zit dan gaat het water druppelsgewijs het reservoir in. Het teveel aan water daar gaat weer door de regenpijp naar het riool. En onderaan het reservoir zit een kraantje waarmee je de gieter vaker kunt bijvullen.

En natuurlijk mogen de katten niet achterblijven: die mogen ook heerlijk aan de schutting hangen in hun eigen hangmat. Zodat ze ’s nachts, na het jagen, lekker verscholen een dutje kunnen doen. Nu liggen ze vaak op een oude stoel in het houthok (wat wel droog, maar niet erg winddicht is).

zooplus_allihoppa

Ik denk dat als we alleen al deze dingen veranderen ik zo blij zal worden. En als ik dan ook nog weet dat onze veel te grote schuur (die nu lomp links in het midden van onze tuin staat) weggaat, en dat er daarvoor in de plaats een kleinere komt met een deel een overdekte zithoek, dan kan ik alleen nog maar blijer worden! Dit word een droomtuin!

Hoofdfoto: welke.nltrefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

2 Reacties op “Mijn tuin: inspiratie en tips”

 1. Femke de Jong says:

  Wij hebben toen geprobeerd om een kliko ombouw te maken. Helaas niet gelukt.. Gelukkig konden we er nog wel een kopen! En een hele mooie gekocht bij Kliko Ombouw.

 2. Riley says:

  Leuk artikel,
  Mooie afbeeldingen heb je erin verwerkt.
  Mocht je interesse hebben in meer van dat soort afbeeldingen
  Kijk dan even op https://www.groeneluxe.nl/verticale-tuin/ .

  Groetjes,
  Riley G