Diy: Happy Summer Lanterns

Allihoppa is op vakantie. Maar niet getreurd, gastbloggers nemen hier de boel over in augustus. Mijn favoriete bloggers delen hier hun inspiratie en tutorials! Vandaag Denise van becolorand.nl.

Als je terugkomt van vakantie, wil je genieten van je mooie herinneringen, foto’s en avonturen. Maar al te vaak val je snel terug in je gewone dagelijkse leven. Daarom leek het me een goed plan om te proberen die vakantieherinneringen langer vast te houden.

Zo kwam ik op het idee om met oude landkaarten sfeervolle lantaarns te maken, voor het ultieme vakantiegevoel! Neem de Happy Summer Lanterns mee naar buiten op een warme zomeravond.

happy summer lanterns_allihoppa_2

Je hebt nodig

Een oude landkaart
wit A4 papier 120gr
lijm
schaar
washi tape
ijzerdraad
gaatjestang

Happy summer lanterns_allihoppa_4

Doen

Plak op een A4 vel papier een stuk landkaart van dezelfde afmeting. Na droging leg je het vel plat op je werkblad met de landkaartafbeelding naar boven. Plak met washi tape een stukje over de boven-en onderkant en vouw de rest van de tape naar binnen toe.

Vouw nu de landkaart over de lange kant dubbel en maak met je nagel een scherpe vouw, zorg dat de landkaartafbeelding hierbij aan de buitenkant zit. Knip met de schaar ‘reepjes’ in tot ongeveer 2 cm van de bovenkant, begin aan de gevouwen kant en knip op gelijke afstand. Sla het blad open en smeer lijm aan de korte zijde, maak een koker van het papier en zet vast met paperclips om goed te laten drogen.

Maak vervolgens met een gaatjestang aan de bovenzijde 2 gaatjes en bevestig een stukje ijzerdraad aan de lantaarn.

Nu nog een lichtje erin en genieten…. ze zijn natuurlijk ook perfect om in de vakantiestemming te komen, als je je vakantie nog te goed hebt!! Ik wens je fijne lange zomeravonden toe.

happy summer lanterns _allihoppa_3trefwoorden: ,
 
 
 
 

Reacties 

 

3 Reacties op “Diy: Happy Summer Lanterns”

  1. Happy summer lanterns | says:

    […] alleen gezien het weer van de laatste tijd zou ik ze maar gezellig binnen neer zetten!! Kijk op allihoppa.nl voor de tutorial. Dank je wel Annelies voor vragen, ik vond het heel leuk om een DIY voor Allihoppa […]

  2. Eva says:

    Aah zo cute! Perfect voor de nazomer op een balkonnetje 🙂

  3. Ceciel says:

    Wat ontzettend leuk! Ik heb hem gepind om hem in het voorjaar te gaan maken. Bedankt voor het delen!