Allihoppa tuintips #3: een gezellig terras

Onze tuin was niet heel gezellig: een rechthoekig terras van stoeptegels zonder gezellige bloemen, tuintafel of wat dan ook. Zo langzamerhand kwamen al deze dingen wel in de tuin en werd ons terras steeds meer een plek waar je gezellig kunt zitten. Hoe ik dit heb gedaan? Dat vertel ik in Allihoppa’s tuintips #3.

tuintips_allihoppa_4

1.       Maak een afgeschermde ruimte

Is jouw terras of tuin heel klein? Dan hoef je dit waarschijnlijk niet te doen. Maar als je terras net als het onze aan de grote kant is, is het een goed idee om de ruimte waar je zit wat kleiner te maken. Dat maakt het meteen gezelliger. Ik heb dit gedaan door pallets neer te leggen waar ik planten in potten op heb gezet. Je kunt bijvoorbeeld ook wat grotere boompjes in grote potten neerzetten, waardoor je een soort afscherming creëert.  En een parasol helpt daar ook mee.

tuintips_allihoppa_5

2.       Leg een kleed neer

Een kleed? Buiten? Ja, een kleed buiten. Er zijn hele leuke plastic kleden verkrijgbaar die je gewoon buiten kunt laten liggen. Dat maakt je terras natuurlijk meteen een stuk gezelliger dan dat je op van die kale tegels zit.

3.       Planten

Zet een heleboel vrolijke planten en bloemen neer. Meteen succes!

tuintips_allihoppa_2

4.       Zorg voor een gezellige tuinset

Wij hadden even geen budget voor een tuinset, dat vertelde ik al eerder. Maar toen kregen we een tweedehands (of derdehands?) tuinset. De stoelen knapte ik op en schilderde ik roze. Op de tafel heb ik een gezellig tafelzeil gelegd. Zo veel leuker meteen!

5.       Zorg voor gezellige mensen

Tja 🙂

tuintips_allihoppa_3trefwoorden: , ,
 
 
 
 

Reacties